Bel ons
+31 (0) 495 - 450 882
U bevind zich hier: Home / Cursus Grimeren en 2D veroudering

Cursus Grimeren en 2D veroudering

Tijdens onze dagcursus Basis grimeren en 2D veroudering leert u alle basistechnieken van het grimeren. De lessen worden niet verzorgd vanuit een boekje maar door een zeer ervaren docent die zijn uitgebreide kennis en talloze praktijkvoorbeelden met de cursisten zal delen.

De dagcursus Basis Grimeren en 2D veroudering verzorgen wij op één dag van 10:00 uur tot 16:00 uur in onze studio te Weert. De inhoud van deze veel omvattende dagcursus grimeren bevat de volgende onderdelen:
Basis grimeren: korte theorie make-up en tools, hygiene, aanbrengen foundation, schaduw-en oplichttechnieken, ontschminken.
Veroudering grimeren: 2D veroudering vormgeving d.m.v. schaduw- en oplichttechnieken.

Bij grimeren werken we met crème make-up. Dit is een hele andere grimetechniek dan het werken met watermake-up. Crème make-up wordt voornamelijk gebruikt bij toneel en theater- voorstellingen, film en televisie. Crème make-up is gemakkelijker te vervagen en lagen kunnen in elkaar over lopen. De make-up wordt afgepoederd en wordt mat, zodat het op toneel met veel licht niet weerkaatst en gaat glimmen. Uiteraard werken we hygiënisch en met goede materialen en het gerenommeerde make-up merk Grimas.

Dagindeling
We starten de dag met +/- 45 minuten theorie make-up en tools. Vervolgens zal de docent demonstreren hoe je een goede basisgrime aanbrengt. Daarna zal hij de basisgrime d.m.v. schaduw- en oplichttechnieken uitbouwen tot een verouderings grime.
Na de lunch gaan de cursisten zelf aan de slag, we werken op elkaar. Zit u als cursist model voor een andere cursist dan kunt u via de spiegel meekijken hoe u onder supervisie van onze vakdocent wordt getransformeerd.

Doelstelling en doelgroep
Deze cursus grimeren is geschikt voor iedereen die een basis ervaring heeft met schminken en visagie. Heeft u nog nooit een penseel in uw handen gehad volg dan eerst onze cursus schminken deel 1. Naast deze schminkcursus hebben we verschillende interessante aanvullende modules ontwikkeld die we eveneens in een compact lesprogramma aanbieden.

Prijs
U kunt deze cursus Basis Grimeren en 2D veroudering grimeren volgen op één lesdag van 09:45 uur tot 15:45 uur. De prijs van deze veelomvattende cursusdag is € 80,- per persoon. Dit is incl. gebruik van de lesmaterialen, koffie/thee, lunch en een digitale foto gemaakt in onze fotostudio.

Korting
Tevens ontvangen onze cursisten korting op ons volledige assortiment.

Agenda
Heeft u zin om onze cursus Basis Grimeren en 2D verouderingsgrime te volgen en bent u benieuwd wanneer u kunt deelnemen? In onze cursusagenda kunt u eenvoudig zien wanneer de cursus gepland staat en hoeveel plaatsten er nog beschikbaar zijn. Klikt u een cursus aan dan kunt u zich eenvoudig inschrijven. Staat de cursus niet in de agenda of bent u verhinderd stuur dan een e-mail zodat we u op de wachtlijst kunnen plaatsen.